2021-06-03 12:36Pressmeddelande

Vi välkomnar Dollarstore till Örebroregionen!

Dollarstores nya centrallager på 55 000 kvadratmeter är snart öppet för drift och kommer varuförsörja samtliga 118 butiker i Sverige.

-Vi ser fram emot att öppna vi upp portarna till Dollarstores nya distributionscenter i Örebro.  Vi ser flera fördelar med att välja Örebro som ort för våran distribution; bland annat kortare transportsträcka till våra butiker, då Örebro har en central placering i förhållande till våra etableringar, bra järnvägsförbindelser mot hamnar och våra norrländska butiker, samt goda förutsättningar för framtida rekryteringar. Vi minskar transportsträckor till butikerna och kommer närmare våra leverantörer, vilket ger kortare ledtider, hållbarare för miljön och en kostnadsminskning. På sikt ser vi fram emot att välkomna 200 nyanställda till vårat nya center som öppnar för drift i slutet på juni, säger Erik Landström, driftschef, Dollarstore.


Om Business Region Örebro

Det är vi som är Business Region Örebro. Tillsammans arbetar vi för att skapa tillväxt genom att få fler företag att etablera sig och växa i regionen. Vi är ett partnerskap mellan alla kommuner i Örebro län; Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Business Region Örebro är länets samverkansplattform för näringslivsfrågor med Region Örebro län som huvudman.