2020-05-14 08:49Pressmeddelande

Verksamhetsledare Business Region Örebro

Vi söker dig som vill vara med och arbeta för tillväxt och näringslivsutveckling i en mycket framgångsrik och spännande region!

Business Region Örebro, BRO, är ett partnerskap mellan Örebro läns tolv kommuner: Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Respektive kommun hanterar sina näringslivsfrågor men utvecklingsarbetet sker tillsammans inom BRO med stöd av den spetskompetens som finns i form av BRO-teamets fyra koordinatorer. Samarbetet bidrar framgångsrikt till tillväxt genom att flera företag startar, etablerar sig, investerar och växer i regionen.

I regionen finns 22 000 företag och totalt sysselsätts 130 000 personer. Här finns en stor mångfald av starka branscher, till exempel avancerad tillverkning, logistik, IT och övriga tjänsteföretag, handel- och besöksnäring. Regionens centrala läge gör den särskilt attraktiv för företag som söker bra logistikförutsättningar. Örebroregionen rankas som en av Sveriges absolut bästa etableringsregioner för logistikverksamheter.

Arbetet inom Business Region Örebro bedrivs inom fyra huvudsakliga områden med en koordinator för varje:
Näringslivsfrämjande utvecklingsarbete, kommunservice och företagsklimat
Investering och etablering av nya företag till regionen
Tillväxt och investeringar i befintliga företag i regionen
Marknadsföring och kommunikation

Nu söker vi en verksamhetsledare som ska leda och utveckla samarbetet mellan de tolv kommunerna med fokus på att såväl stärka helheten i regionen som det lokala näringslivsarbetet i respektive kommun. 

Om tjänsten
Business Region Örebro har under de senaste 20 åren byggts upp till något mycket positivt och är ett unikt kommunsamarbete. Det bygger på ett tillitsfullt, öppet, transparent och utvecklingsinriktat samarbete mellan de tolv kommunernas näringslivsenheter och kommunledningar. Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för att samarbetet bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv som utgår från en nära dialog med var och en av medlemskommunerna. Du kommer dessutom att vara koordinator för ”Näringslivsfrämjande utvecklingsarbete, Kommunservice och företagsklimat”.

I din roll kommer du kort sagt vara navet för ett gott samarbete för de kommuner som bildar Business Region Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • att leda och utveckla samarbetet inom BRO
 • hålla en dialog med samarbetskommunerna, ägarna och intressenter
 • initiera och driva projekt inom insatsområdena näringslivsfrämjande utvecklingsarbete och kommunservice/företagsklimat
 • förbereda och leda BRO:s ledningsgruppsmöten
 • bereda och föredra ärenden inför den politiska ledningsgruppen
 • utveckla dialogen med nätverket av kommunchefer
 • genomföra analyser av näringslivsutveckling och tillväxt
 • ansvara för upphandling och avtal med relevanta leverantörer
 • budgetansvar för BRO:s ekonomi samt viss administration.
Kompetenskrav
 • erfarenhet av projektledning eller annan ledande befattning
 • erfarenhet eller förmåga och förståelse för att jobba långsiktigt i en politiskt styrd organisation
 • goda kunskaper i svenska och engelska.
Meriterande
 • akademisk utbildning i exempelvis ekonomi, marknadsföring, statskunskap, kommunikation eller annan likvärdig inriktning som arbetsgivaren finner lämplig för tjänsten
 • erfarenhet från arbete i både privat och offentlig sektor
 • förståelse för stödsystem som EU:s strukturfonder, Tillväxtverket med mera.

Som person är du utåtriktad och har lätt att skapa kontakter. Du är prestigelös och kommunikativ och har en god förmåga att leda och utveckla samarbeten där du drivs av att bidra till andras framgång. Du brinner för att utveckla frågor rörande servcie och bemötande. Du är strukturerad och jobbar självständigt såväl som i team, uttrycker dig väl i tal och skrift och har B körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: enligt överenskommelse

Om arbetsplatsen
Business Region Örebro ägs av Region Örebro län men drivs av Örebro kommun på uppdrag av Örebro län. Du anställs därför av Örebro kommun och din fysiska placeringsort är Örebro. Näringslivsdirektören i Örebro är chef över dig och koordinatorerna för insatsområdena, som är dina närmaste kollegor och där ni alla jobbar för att skapa nytta för de 12 medlemskommunerna.

Läs mer om hur det är att arbeta i Örebro kommun orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 4 juni.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök

Kontaktpersoner
Göran Dahlén
Näringslivsdirektör
019- 21 15 60

Kristina Eklöf
Områdeschef, Näringslivsutveckling Region Örebro län
072-147 06 91

Henrik Olofsson
Utvecklingschef Askersund, repr för ledningsgruppen
0583-810 20

SACO
Facklig Expedition
019-21 30 96


Om Business Region Örebro

Det är vi som är Business Region Örebro. Tillsammans arbetar vi för att skapa tillväxt genom att få fler företag att starta, etablera sig och växa i regionen. Vi är ett partnerskap mellan alla kommuner i Örebro län; Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Business Region Örebro är länets samverkansplattform för näringslivsfrågor med Region Örebro län som huvudman.