2020-11-17 09:07Pressmeddelande

Unik satsning – så ska Örebroregionen locka fler

Nu lanserar Örebroregionen en unik livsstilsportal för att locka studenter och talanger – webbplatsen Smart Move.

 

Örebro är den stad som växer mest i Sverige just nu, länet kan stoltsera med över 300 000 invånare och många ska nu bli ännu fler. Men hur lockar egentligen en stad och en region nya invånare och kompetens bäst? Med jobb? Absolut, men det räcker inte. I dag handlar det om att kunna erbjuda en attraktiv livsstil. Via webbplatsen Smart Move, som främst riktar sig mot unga vuxna i storstäder, guidas du som besökare fram till arbetet och boendet som passar dig men också till allt det där andra som skapar livskvalitet och får oss att hoppfullt blicka framåt under pågående pandemi.

– Örebroregionen har genom Business Region Örebro ett riktigt tydligt och bra erbjudande till de som vill investera och etablera här. Med Smart Move kan vi växla upp detta erbjudande ytterligare eftersom kompetensförsörjning är en nyckelfråga framåt, säger Irén Lejegren, ordförande Business Region Örebro.

 

Färgsprakande smörgåsbord

Det är Business Region Örebro och Örebrokompaniet som driver arbetet, i nära samarbete med Örebro universitet och Handelskammaren i Mälardalen. I projektet har 29 webbplatser för de olika kommunerna konceptutvecklats till en regional satsning Smart Move – ett färgsprakande smörgåsbord med glimten i ögat över mycket av det regionen har att erbjuda.

 

– Att få tag i rätt kompetens framöver är en förutsättning för att skolor, sjukvård och industrier ska fungera och det handlar i grunden om att människor ska vilja bo, arbeta och leva här. Därför gav kommunledningen Örebrokompaniet ett tydligt uppdrag att stärka arbetet med inflyttning och etablering i platsmarknadsföringen. Som vanligt sticker vår region ut lite när vi bygger den nya digitala plattformen, säger Ullis Sandberg, ordförande i Örebrokompaniet och kommunalråd (s).

 

En bidragande orsak till att vi blir fler är de många studenter som flyttar hit för att plugga på Örebro universitet.

 

– Stark och växande forskning inom till exempel artificiell intelligens och medicin, i kombination med attraktiva spetsutbildningar i bland annat psykologi, juridik och kriminologi gör Örebro universitet till ett lärosäte som lockar forskare och studenter från hela världen. Det blir en särskild dynamik i en stad som befolkas av unga, drivna och kunskapssökande personer. Nu hoppas vi att ännu fler ska upptäcka vår fantastiska region och Örebro som studentstad, säger Anna-Karin Andershed, prorektor vid Örebro universitet.

 

Vill du vara med och dela? På thesmartmove.se finns en digital verktygslåda med bilder, statistik och annan bra info.


Om Business Region Örebro

Det är vi som är Business Region Örebro. Tillsammans arbetar vi för att skapa tillväxt genom att få fler företag att starta, etablera sig och växa i regionen. Vi är ett partnerskap mellan alla kommuner i Örebro län; Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Business Region Örebro är länets samverkansplattform för näringslivsfrågor med Region Örebro län som huvudman.