2021-04-19 15:41Pressmeddelande

Projektledare industriutveckling

Vill du ha möjlighet att långsiktigt utveckla industrin i Örebro län?  
Vi erbjuder ett utåtriktat, varierat arbete i högt tempo som projektledare för industrihubb i Örebro län.

Nu söker vi dig som vill förstärka vårt grymma team och jobba med att bygga en organisation tillsammans med industrin, för industriutveckling i Örebro län. Fokus kommer ligga på de befintliga små och medelstora industriföretagens fortsatta utveckling i länet. Rollen är projektledare i inledningsfasen men för rätt person övergår rollen inom en snar framtid till en tillsvidareanställd  verksamhetsledare.

Om tjänsten

Som projektledare ansvarar du för att skapa en regional behovsbild hos länets industriföretag genom strategiska analyser. Vilka utvecklingsbehov finns? Vilka insatser finns tillgängliga? Vilka kompletterande insatser behövs inom exempelvis automatisering, digitalisering, robotisering, nya material?
I tjänsten ingår även ett stort relationsbyggande arbete för att engagera industriföretagen i ett långsiktigt arbete efter projektets slut. Arbetsuppgifterna innebär också att du arbetar för att skapa samverkan mellan industrin och det offentliga stödsystemet.

Eftersom du kommer att ha stora möjligheter att påverka förutsättningarna för en långsiktig satsning på en industrihubb ser vi gärna du som söker motiveras av möjligheten att efter 18 månader kunna vara den som, efter beslut, tar ansvar för fortsatt drift och utveckling. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • skapa en samlad regional behovsbild hos länets små- och medelstora industriföretag
 • skapa samverkan mellan industrin och det offentliga med målet att bidra till omställning och hållbar utveckling
 • efter identifierade behov planera, genomföra och utvärdera utvecklingsaktiviteter hos länets små- och medelstora industriföretag
 • ta fram en strategi och verksamhetsinriktning för en regional industriell utvecklingsorganisation
 • upparbeta samarbete med regionala och nationella aktörer/organisationer och skapa etablerade gränssnitt för samverkan
 • ingå i och eventuellt leda olika nätverk för att främja den industriella utvecklingen i regionen
Kompetenskrav
 • akademisk examen eller motsvarande utbildning inom relevant område
 • några års yrkeserfarenhet från tillverkande industri där du framgångsrikt drivit förbättringsarbete, teknik- och produktionsutveckling
 • god omvärldskunskap kring industriföretagens framtida utmaningar
 • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • B-Körkort 

Tjänsten kräver ett stort intresse och kunskap om industrins framtida utmaningar men också en driven, initiativrik och tålmodig person som uppskattar ett omväxlande arbete med många interna och externa kontakter. Du arbetar strukturerat, resultatorienterat och utmanande samt har via din goda samverkans och nätverksförmåga erfarenhet av att skapa förtroendefulla relationer. Du brinner för industrins fortsatta utveckling i regionen och ser dess betydelse för den regionala utvecklingen.

Eftersom vi är ett litet team lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande
 • erfarenhet av att arbeta med samverkansprojekt
 • erfarenhet av affärsutveckling, projektledning eller verksamhetsledning
 • erfarenhet av det offentliga näringslivsfrämjande systemet
Omfattning och tillträde

Anställningsform: Projektanställning
Sysselsättningsgrad: 100%- tom dec 2022
Tillträde: enligt överenskommelse

Om arbetsplatsen

Du jobbar i ett team med fyra personer inom BRO som är en självständig verksamhet som leds av de 12 kommunerna i regionen. Verksamheten är placerad på avdelning näringsliv vid Örebro Kommun på Rådhuset, Drottningatan 9. Rent praktiskt är du anställd vid Örebro Kommun som har uppdraget av regionen att ansvara för att drifta BRO med Örebro kommuns näringslivsdirektör som närmaste chef.

Övrig information

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 17 maj
Välkommen med din ansökan!

Ansök här

Kontaktpersoner

Markus Hagersten
Verksamhetsledare BRO
019-21 30 71

Lisa Virén
Utvecklingsledare Region Örebro län
072-232 63 77

Göran Dahlén
Näringslivsdirektör
019- 21 15 60

SACO
Facklig Expedition
019-21 30 96

 


Om Business Region Örebro

Det är vi som är Business Region Örebro. Tillsammans arbetar vi för att skapa tillväxt genom att få fler företag att starta, etablera sig och växa i regionen. Vi är ett partnerskap mellan alla kommuner i Örebro län; Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Business Region Örebro är länets samverkansplattform för näringslivsfrågor med Region Örebro län som huvudman.