2021-02-01 10:55Pressmeddelande

Nu stärker vi svensk kris- och försvarslogistik

Maria Larsson, Landshövding Örebro län, Freddy Jönsson Hanberg, Head of Strategic Advice at MW GroupMaria Larsson, Landshövding Örebro län, Freddy Jönsson Hanberg, Head of Strategic Advice at MW Group

I fredags direkt från Örebro slott, livesände vi Forum för Logistik, ett webinarie inom ramen för vår satsning på kris- och försvarslogistik. Freddy Jönsson Hanberg, strategisk rådgivare med 30 års erfarenhet av logistik från Försvarsmakten, var vår huvudtalare tillsammans med vår landshövding Maria Larsson.

Detta är början på ett långt och viktigt samarbete som syftar till att stärka svensk kris- och försvarslogistik. Där vi vill vara en del av samtalen kring den nationella krisberedskapen men också  en samarbetspartner i det fortsatta utvecklingsarbetet på nationell nivå.  Där målet är att ha en mer framskjutande och tydlig roll i logistik-Sverige och i Norden.

Missade du vårt webbinarium gällande krislogistik?
Ingen faran här nedan finner du länken till en inspelning av den, dela gärna vidare.

https://www.youtube.com/watch?v=AkA-5HYiNaI

Om webinariet
Sverige står inför en stor fråga gällande krislogistiken. Hur funkar våra försörjningskedjor och logistiksystem och hur robusta är dom egentligen? Freddy Jönsson Hanberg berättar hur ditt företag kan vara och göra sig tillgängligt för de upphandlingar som myndigheterna kommer behöva göra framöver för att säkra Sveriges försörjning. 

Gå med i Forum för Logistik https://businessregionorebro.se/invest/logistik.html

 


Om Business Region Örebro

Det är vi som är Business Region Örebro. Tillsammans arbetar vi för att skapa tillväxt genom att få fler företag att växa och etablera sig i regionen. Vi är ett partnerskap mellan alla kommuner i Örebro län; Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Business Region Örebro är länets samverkansplattform för näringslivsfrågor med Region Örebro län som huvudman.