2021-05-10 07:10Pressmeddelande

Kumla söker stressade ingenjörer!

Varannan stockholmare överväger att flytta till en annan stad. Vi förstår det. Här på den grönare sidan finns det spännande jobb, billigare boende och massor av tid över till allt annat. Typ livet. Låt oss berätta mer om Kumla.

Nu söks det ingenjörer i en digital rekryteringskampanj kopplat till Örebroregionens talangportal Smart Move.

-Genom Smart Move vill vi bryta ny mark och hitta sätt att presentera regionen som ingen annan plats gör. Med mod, glimten i ögat och stor respekt för den tid vi lånar av mottagarna, säger Jenny Johansson projektledare för Smart Move och fortsätter 
-Ett av syftena med Smart Move är att näringsliv, kommuner och andra aktörer ska kunna göra rekryteringskampanjer via modern platsmarknadsföring. Under året kommer ett flertal kommunkampanjer att genomföras och det känns jätteroligt att Kumla är först ut.

Den helt digitala kampanjen genomförs under tre veckors tid mot stockholmare.

-Det är jätteroligt att vi är igång med kommunkampanjerna och det känns bra att BRO kan finansiera dessa fullt ut. Det ger ett extra mervärde till våra medlemskommuner och vi hoppas att alla nu tar chansen att hitta sin egen Smart Move-profil, säger Markus Hagersten, verksamhetsledare Business Region Örebro.

-Det känns spännande att Kumla som första kommun gör en kampanj i samarbete med Smart Move, ett arbete som fortgått sedan november. I kampanjen jämförs vi med San Franciscos Palo Alto vilket jag tycker är en bra jämförelse. Vi är en lugn oas bredvid en större stad, men en oas som har så mycket att erbjuda. Bostäder i attraktiva miljöer, närhet till stad och skog samt en flora av spännande företag och jobb, säger Daniel Jansson-Hammargren kommundirektör i Kumla kommun.

Smart Move är Örebroregionens samlade arbete för att attrahera och behålla kompetens i länet. Initiativet drivs av Business Region Örebro och Örebrokompaniet i nära samarbete med Handelskammaren i Mälardalen samt Örebro universitetet.

 

Hitta till sajten:
Det är smart att bo där andra smarta bor - Smart Move (thesmartmove.se) 

Frågor:

Jenny Johansson
jenny.f.johansson@orebro.se
Business Region Örebro
076 – 551 47 09

Johan Arvidsson
johan.arvidsson@orebrokompaniet.se
Örebrokompaniet
070 – 222 17 44

 


Om Business Region Örebro

Det är vi som är Business Region Örebro. Tillsammans arbetar vi för att skapa tillväxt genom att få fler företag att etablera sig och växa i regionen. Vi är ett partnerskap mellan alla kommuner i Örebro län; Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Business Region Örebro är länets samverkansplattform för näringslivsfrågor med Region Örebro län som huvudman.