2023-02-24 09:00Pressmeddelande

IT-konkurrenter går samman i en unik kampanj: ”Tillsammans kan vi erbjuda en svårslagen helhet”

Örebros Most WantedÖrebros Most Wanted

I en unik satsning krokar Örebros IT-bolag, kommunen och näringslivet arm med målet att locka personer med IT-kompetens till Örebro. Den gemensamma kampanjen som går under namnet ”Örebros Most Wanted” riktar sig i ett första skede mot Skövde.

”Örebros Most Wanted” rullas ut postalt, digitalt och analogt. Det finns också en möjlighet att besöka Örebro för att bekanta sig med staden.
– En hel stad har gått samman och engagerats sig i kampanjen, det gör att vi kan erbjuda Skövdes skarpaste IT-talanger direkt access till tolv potentiella arbetsgivare. Vi kan också erbjuda en skräddarsydd upplevelse i Örebro. Att flytta är ett stort steg, därför vill vi att de ska komma och besöka vår plats först, säger Jenny Johansson, marknadsansvarig på Business Region Örebro.

”Tillsammans sätter vi Örebro på kartan”
Konkurrensen om kvalificerad kompetens är stor. Globalt, nationellt – och lokalt. Likväl har tolv IT-bolag gjort gemensam sak för att tillsammans marknadsföra platsen Örebro runt om i Sverige.
– Trots konkurrensen om IT-kompetens i Örebro finns ett stort värde i att vi arbetsgivare tillsammans sätter Örebro på kartan. Som enskilda arbetsgivare kan vi erbjuda spännande arbeten och karriärmöjligheter, men tillsammans kan vi erbjuda en svårslagen helhet med allt som krävs för ett gott liv här, säger Anna Mörtzell, HR Manager CAB Group.
– Att lösa frågan om kompetensförsörjning är helt avgörande för att säkra stadens fortsatta tillväxt. Kampanjen är viktigt för att sätta ljuset på Örebro som stad och IT-hub. Örebro har en hel flora av framgångsrika och branschledande bolag, vi är också en stad som kan erbjuda ett rikt liv oavsett var man befinner sig i livet, säger Peter Larsson, kommundirektör Örebro kommun.

Om Smart Move och kampanjen
Smart Move är ett platsmarknadsföringsprojekt som drivs av Business Region Örebro och Örebrokompaniet. Inom ramen för projektet har ett antal kommunkampanjer lanserats sedan starten. "Örebros Most Wanted” är Örebro kommuns kampanj och består av tre delar  ett postalt utskick med en personlig inbjudan till Örebro till 30 utvalda IT-talanger i Skövde, annonsering på sociala medier och stortavlor runt om i Skövde under två veckors tid.

 


Om Business Region Örebro

Det är vi som är Business Region Örebro. Tillsammans arbetar vi för att skapa tillväxt genom att få fler företag att etablera sig och växa i regionen. Vi är ett partnerskap mellan alla kommuner i Örebro län; Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Business Region Örebro är länets samverkansplattform för näringslivsfrågor med Region Örebro län som huvudman.

Relaterade länkar