2020-06-23 12:30Pressmeddelande

Hållbar mat och Logistik

Logistik finns överallt, till och med i köket. Men hur ska vi göra för att sluta slänga så mycket mat, hur ser framtiden ut för matindustrin och hur spelar logistiken in i det hela?
 
I säsongsavslutningen av ”Logistik Överallt” gästas Tea Grbic och Åsa Leander av stjärnkocken Paul Svensson. Många känner igen honom som kock på TV, han själv beskriver sig som kock i grunden, planetskötare i hjärtat och en logistiker i köket. Utöver det är Paul Svensson restaurangägare, författare, hedersdoktor och han föreläser om hållbar matlagning.
 
Logistik i köket och hur logistik kan hjälpa till i en mer hållbar matkedja, diskuteras i avsnittet.
- Logistik är det som skapar framgång, kan man väl säga. Logistik och organisation hänger ihop väldigt mycket och ett kök är väldigt mycket logistik. Under en kväll är det nog mer logistik än det är matlagning många gånger. Att förflytta och förändra och sammanföra många olika komponenter på ett och samma ställe och göra det likadant varje gång, säger Paul i podden.
 
Business Region Örebro och Logistik Överallt har inlett ett poddsamarbete för att lyfta logistiken och ge fler logistikintresserade möjligheten att lyssna på podcasten som gör logistik avdramatiserat, inspirerande och lättillgängligt. 
 
Du hittar Logistik Överallt på instagram @logistikoverallt och där poddar finns:
Acast: Logistik Överallt
Itunes: Logistik Överallt
Spotify: Logistik Överallt


Om Business Region Örebro

Det är vi som är Business Region Örebro. Tillsammans arbetar vi för att skapa tillväxt genom att få fler företag att starta, etablera sig och växa i regionen. Vi är ett partnerskap mellan alla kommuner i Örebro län; Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Business Region Örebro är länets samverkansplattform för näringslivsfrågor med Region Örebro län som huvudman.